Hybridipaneelilla sähköä ja lämpöä

Tällä sivustolla voit tarkastella dataa hybridiaurinkopaneelijärjestelmästä, joka tuottaa sekä aurinkosähköä että lämpöä.

Tietoa demonstraatiosta

Auringosta tulevaa energiaa voi hyödyntää usealla eri tavalla. Perinteisesti auringon energiaa muutetaan joko sähkö- tai lämpöenergiaksi aurinkopaneelin tai aurinkokeräimen avulla. Hybridiaurinkopaneelilla voidaan tuottaa yhtäaikaa sekä sähköä että lämpöä.

Hybridiaurinkopaneelijärjestelmä sijaitsee Lapin ammattikorkeakoulun Rovaniemen kampuksella. Järjestelmä on asennettu 90 asteen kulmaan seinäkiinnityksellä ja se on suunnattu etelään. Järjestelmän paneelin alareuna on ~3 metrin korkeudella maan pinnasta.

Sähköteho

NO DATA

Lämpöteho

NO DATA

NO DATA

Miten järjestelmä toimii?

Järjestelmä koostuu hybridiaurinkopaneelista, mikroinvertteristä sekä nestekiertojärjestelmästä. Nestekierto on liitetty isompaan vesivaraajaan, jota järjestelmä lämmittää. Kaikkien laitteiden toimintaa monitoroidaan reaaliajassa.

Sähkön tuotanto käynnistyy välittömästi kun aurinkopaneelin pintaan osuu riittävästi auringon säteilyä. Lämmön tuotanto käynnistyy vasta siinä tapauksessa kun lämpötilaero paneelin ja vesivaraajan välillä on riittävän suuri.

Mittausdataa voi tarkastella viikkotasolla päivästä 24.10.2022 alkaen.

Sähkö- ja lämpöteho

Suurin teho [sähkö]

NO DATA

Suurin teho [lämpö]

NO DATA

Takaisinmaksuaika


Sähkön tuotanto

Tänään

Koko aikana

Lämmön tuotanto

Tänään

Koko aikana


Järjestelmä on tuottanut sähköä ja lämpöä ja tänä aikana säästetty hiilidioksidimäärä vastaa autolla ajettua kilometriä.

Alkuinvestoinnista on vielä jäljellä . Aurinkosähköjärjestelmä on maksanut itsensä takaisin arviolta kuluttua ja alkaa tuottamaan voittoa.

Tuotanto

Sähkö max

NO DATA

Sähkö ka.

NO DATA

Lämpö max.

NO DATA

Lämpö ka.

NO DATA

Lämpötilat

Ulkolämpötila

NO DATA

Mikrovinvertteri

N/A

Tulo

NO DATA

Paluu

NO DATA