Energiayhteisö: Rovaniemen Maijanpuisto

Tällä sivustolla voit tarkastella dataa energiayhteisöstä, jossa parvekekaiteet tuottavat aurinkosähköä.

Tietoa demonstraatiosta

Perinteisesti taloyhtiössä aurinkosähkön tuotantoa on voinut hyödyntää vain yhteisten tilojen sähkönkulutuksen korvaamiseen. Energiayhteisön perustaminen mahdollistaa kuitenkin aurinkosähkön paremman hyödyntämisen taloyhtiössä, sillä yhteisten tilojen sähkönkulutuksen korvaamisen lisäksi uusiutuvalla energialla voidaan korvata myös osakkaiden sähkön kulutusta. Tämä mahdollistaa suuremman paneelimäärän mitoituksen taloyhtiöön, mikä laskee aurinkosähköjärjestelmän suhteellista investointihintaa.

Maijanpuiston reaaliaikainen teho

NO DATA

NO DATA

Miten järjestelmä toimii?

Asunto-osakeyhtiö Rovaniemen Maijanpuistossa on yhteensä 64 kappaletta 90 asteen kulmaan asennettua 300 W tehoista yksipiikidepaneelia, joista 28 on suunnattu etelään ja 36 pohjoiseen kokonaistehon ollessa 19,2 kWp. Aurinkopaneeleilla on korvattu rakennuksen parvekekaiteet. Lue lisää aiheesta tästä blogista.

Mittausdataa voi tarkastella viikkotasolla päivästä 24.5.2022 alkaen. Aurinkosähköjärjestelmän historiadata päivittyy 1-2 viikon viiveellä. Vuoden 2023 kulutustiedot on tuotettu vuoden 2022 oikeiden mittaustulosten pohjalta.

Pohjoinen vs etelä vertailu

Suurin teho etelä

NO DATA

Suurin teho pohjoinen

NO DATA

Tuotto etelä

NO DATA

Tuotto pohjoinen

NO DATA

Takaisinmaksuaika


Tuotanto ja säästö

Tänään

Koko aikana

Myyty sähkö

Yhteensä koko aikana


Maijanpuisto on tuottanut sähköä ja tänä aikana säästetty hiilidioksidimäärä vastaa autolla ajettua kilometriä.

Alkuinvestoinnista on vielä jäljellä . Aurinkosähköjärjestelmä on maksanut itsensä takaisin arviolta kuluttua ja alkaa tuottamaan voittoa.

Tuotanto ja kulutus

Korkein tuotanto

NO DATA

Alin tuotanto

NO DATA

Korkein kulutus

NO DATA

Kulutus ka.

NO DATA

Tuotanto ka.

NO DATA

Omavaraisuus

Viikon ylin

NO DATA

Viikon alin

NO DATA

Viikon ka.

NO DATA

Maijanpuisto ei ole päivätasolla tarkasteltuna omavarainen. Tuntitasolla on hetkiä kun aurinkosähköä riittää myyntiin asti ja kiinteistö on omavarainen.